Η αισθητική ποιότητα των υλικών : συνθετική διερεύνηση - Τζανάκη, Ελευθερία ([χ.ό.], 2004)
[Αντικείμενο της μελέτης είναι να καταδείξει, πως πέρα από τη βασική σημασία που διαθέτει η ύλη, ως υπόστρωμα της σύνθεσης, μπορεί να γονιμοποιήσει πολλαπλά το συνθετικό στοχασμό. Ερευνάται, δηλαδή, ο τρόπος με τον οπoίο τα υλικά, μπορούν να λειτουργήσουν ως κεντρικό στοιχείο αναφοράς της "Αρχιτεκτονικής ποίησης". Σε ένα δεύτερο επίπεδο, αυτό το θεωρητικό κομμάτι της έρευνας, επιχειρείται να γίναι πιο εξειδικευμένο, εξετάζοντας ως πράδειγμα το μουσείο λαϊκής τέχνης, στη Νέα Υόρκη, των αρχιτεκτόνων Tod Williams κσι Billie Tsien.]