Η Κίμωλος, το Αιγαίο, η παράδοση και το νέο - Δαμούλου, Σταυρούλα ([χ.ό.], 2004)
[Η διάλεξη αποτελεί θεωρητικό κομμάτι της διπλωματικής με τίτλο "Τουριστική μονάδα στην Κίμωλο". Εξετάζονται διάφοροι παράμετροι της ζωής και της αρχιτεκτονικής που ήδη υπάρχει και μπαίνουν ερωτήματα πάνω στην ένταξη, στη διαφύλαξη του τοπίου και του οικοσυστήματος.]