Πόλη και πληροφοριακή τεχνολογία : τάσεις και παραδείγματα εκσυγχρονισμού πόλεων στην εποχή της πληροφορίας - Παναγιώτου, Χριστίνα ([χ.ό.], 2004)
[Στη διάλεξη παρουσιάζονται οι εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών που οδήγησαν και οδηγούν στην αλλαγή της μορφής και της δομής των πόλεων. Διακρίνονται ορισμένες τάσεις που υπήρξαν από την αρχή της πληροφορικής επανάστασης μέχρι και σήμερα και εξετάζονται μέσα από παραδείγματα. Ακολουθεί η διερεύνηση των νέων προοπτικών που ανοίγονται για τις πόλεις μετά την εμπειρία των πρώτων χρόνων της πληροφορικής εποχής. Με μια αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας. Τέλος βγάζουμε ορισμένα συμπεράσματα για το μέλλον των πόλεων.]