Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών : από το χώρο του κειμένου στον χώρο της κινηματογραφικής εικόνας - Αντωνίου, Ορέστης ([χ.ό.], 2004)
[Πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρεται ένα βιβλίο σε ταινία, χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα τον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών".]