Ναύπλιο : η φυσιογνωμία της σύγχρονης πόλης του Ναυπλίου και οι αναπτυξιακές προοπτικές της - Χατζήνα, Σοφία ([χ.ό.], 2004)
[Η σχέση της παλιάς πόλης του Ναυπλίου με τη νέα και το πώς η ανάπτυξη του νέου τμήματος επηρρεάζει το ιστορικό της κέντρο είναι δύο από τα ζητήματα που με απασχολούν. Η ιστορία της πόλης οδηγεί σε οργάνωση προγράμματος προστασίας και διατήρησης για να αναδειχθεί και να διατηρηθεί η φυσιογνωμία του Ναυπλίου. Από την άλλη η στροφή της οικονομίας προς τον τουρισμό και τον πολιτισμό καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης. Δύο σημαντικά επιμέρους ζητήματα είναι α)το θαλάσσιο μέτωπο και β)το κενό οικόπεδο του πρώην εργοστασίου του ΚΥΚΝΟΥ(κονσερβοποιία).]