Βία στις πόλεις : η νεανική βία στις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Ελλάδα - Κάτου, Μαρία ([χ.ό.], 2004)
[Μελέτη της νεανικής "τυφλής" βίας στα γκέτο των αμερικάνικων πόλεων, στα προάστια κοινωνικής κατοικίας στην Γαλλία και στις πόλεις της Ελλάδας. Μελέτη των εξωγενών αιτιών της νεανικής βίας και ιδιαίτερα των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων και του χωρικού διαχωρισμού. Ανάλυση των σύγχρονων στρατηγικών "καταστολής" της νεανικής βίας και μείωσης της ανασφάλειας στις σύγχρονες πόλεις (μηδενική ανοχή, στρατικοποίηση, ιδιωτικές πόλεις) και μελέτη του πως τελικά αυτές προκαλούν την νεανική βία.]