Παρουσία και παρουσίαση της Αφροδίτης στη ζωγραφική της Ιταλικής Αναγέννησης - Παϊσίου, Ασημίνα ([χ.ό.], 2004)
[Η Αφροδίτη και πώς εμφανίζεται κατά την περίοδο της Ιταλικής Αναγέννησης στον τομέα της ζωγραφικής. Αναφέρονται οι κυριότεροι εκπρόσωποι. Τέλος, η Αφροδίτη ως πρότυπο κατά το Μπαρόκ, Ροκοκό, 19ο και 20ο αιώνα.]