Αθήνα : στερεότυπα της κριτικής και ρεαλισμός - Φραγκάκης, Γ. ([χ.ό.], 2004)
[Στην εργασία τίθονται υπό αμφισβήτηση 2 βασικά ερωτήματα που προδιαγράφουν την αρνητική κριτική για την Αθήνα: την αναγκαστική συζήτηση για την αισθητική της πόλης και την προκατάληψη της εμπειρίας της μέσα στο χρόνο. Θεωρείται ότι ο χρόνος και ο χώρος της πόλης βιώνονται μέσα απο μια απροϋπόθετη, διαρκή και τυχαία περιπλάνηση. Το βλέμμα προς την πόλη πρέπει να αντιπαρέλθει το ηθικό, το αισθητικό, το πρέπον. Οι αναμνήσεις την αναπόλιση. Καμμιά από τις αυταπόδεικτες αλήθειες των στερεοτύπων για την πόλη, δεν μπορεί να μας αποκαλύψει αυτό που πραγματικά συμβαίνει χωρίς να το παρατηρούμε.]