Νέες χρήσεις στο δίκτυο νερόμυλων Ζαρού - Καμαριανάκη, Κατερίνα
[Η παρούσα διπλωματική εργασία κινείται στα πλαίσια της μελέτης δικτύου ενημέρωσης και αναψυχής με βάση την αξιοποίηση του δικτύου νερόμυλων του Ζαρού και των φυσικών και ανθρωπογενών ιδιαιτεροτήτων του οικισμού. Πιο συγκεκριμένα μελετάται η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής μέσω μονοπατιού, το οποίο να συνδέει τα κτίσματα των νερόμυλων μεταξύ τους, αλλά και με αξιόλογα σημεία φυσιολατρικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα γίνεται πρόταση για συντήρηση και επανάχρηση ενδιαφέροντων παραδοσιακών κελυφών αλλά και των κτιρίων των νερόμυλων με σκοπό να στεγάσουν νέες χρήσεις σχετικές με τις σύγχρονες απαιτήσεις που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό και την περιβαλλοντική και πολιτιστική ενημέρωση (ξενώνες, αναψυκτήρια, μουσεία, κέντρο ενημέρωσης, χώροι δημιουργικής απασχόλησης).]