Κέντρο θαλάσσιων ερευνών στο Λαύριο - Καφταντζή, Ελένη
[Ερευνητικό κέντρο με αντικείμενο τη θάλασσα διαχωρίζεται σε: βιογεωχημικό εργαστήριο, ινστιτούτο ωκεανογραφίας, ινστιτούτο θαλάσσιων βιολογικών πόρων και υδατοκαλλιέργειας. Περιλαμβάνει επίσης ένα συνεδριακό κέντρο και βιβλιοθήκη. Τοποθεσία: ακρωτήρι Κυπριανού, Λαύριο. ]