Στέγαση μεγάλων χώρων με ελαφρά μεταλλικά συστήματα - Πατερέλη, Μαρία Ιωάννα
[Υπό τον όρο "Ελαφρές Μεταλλικές Κατασκευές" δηλώνουμε τους φορείς εκείνους που το πάχος τους είναι εξαιρετικά μικρό σε σχέση με το καλυπτόμενο άνοιγμα. Όλες οι κατασκευές αυτές στηρίζονται στην αρχή ότι η αντοχή τους δεν εξαρτάται από το πάχος τους αλλά από το σχήμα τους στο χώρο. Η προσπάθεια έγκειται στη μείωση του βάρους των Μεταλλικών Κατασκευών, μείωση που δεν οδηγεί κατ'ανάγκη σε οικονομικότερες κατασκευές. Σκοπός κατασκευής. Ταξινόμηση ελαφρών μεταλλικών συστημάτων. Ανάλυση, συμπεριφορά του φορέα. Προκατασκευή και κάνναβος. Διάδοση και προοπτικές κατασκευής. Παραδείγματα επιτυχημένων εφαρμογών.]