Κινητή ιατρική μονάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του AIDS στην υποσαχάρια Αφρική - Αρβανιτάκη, Καλλιόπη - Μελίνα
[ Η μάστιγα του AIDS που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με την πάροδο του χρόνου, απειλεί άμεσα την Αφρική και κυρίως τις υποσαχάριες χώρες. Η έλλειψη επιμόρφωσης και πρόληψης αλλά και η αδυναμία εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού για πρόσβαση σε ευρείες εκτάσεις της ηπείρου, χειροτερεύουν την κατάσταση. Οι στατιστικές είναι σοκαριστικές. Ευαισθητοποιημένος από την κατάσταση ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός Architecture for Humanity προκήρυξε ένα διαγωνισμό με θέμα "Κινητή Ιατρική μονάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του AIDS στην υποσαχάρια Αφρική". Με αφετηρία το διαγωνισμό και μετά από συζητήσεις με άλλους οργανισμούς που δρουν στην περιοχή, όπως οι "γιατροί χωρίς σύνορα", καταλήξαμε στη λύση μιας ξύλινης, λυώμενης κατασκευής, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί με οποιοδήποτε μέσο να φτάσει και να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε έδαφος και να μπορεί να συντηρηθεί ή να επιδιορθωθεί με τα υπάρχοντα μέσα".]