Η ευελιξία στην αρχιτεκτονική της Ιαπωνίας και οι συνθήκες που την διαμόρφωσαν - Αρβανιτάκη, Καλλιόπη - Μελίνα ([χ.ό.], 2004)
[Η εργασία ασχολείται με την ευελιξία στην αρχιτεκτονική όσον αφορά στον χώρο (με αλλαγή χρήσης μέσα στο ίδιο κέλυφος, μερικώς κινούμενο κτίριο ή πλήρως κινούμενο κτίριο) και στον χρόνο (στο μικροχρόνο και στο μακροχρόνο). Παράλληλα εξετάζει τις συνθήκες διαμόρφωσης αυτής της τάσης της αρχιτεκτονικής αναλύοντας την παράδοση, τη θρησκεία, το κλίμα, τη μορφολογία του εδάφους, τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες αλλά και τις καταστροφές.]