[Επανα-προσανατολισμός]-Το νόημα του χώρου που συγκροτείται από το πλέγμα των βλεμμάτων - Αχτύπη, Χριστίνα ([χ.ό.], 2004)
[Μία από τις πιο βασικές παραμέτρους που καθορίζουν την αίσθηση ενός χώρου είναι το αποδοτικό βλέμμα. Ο σχεδιασμός του χώρου προδιαγράφει συσχετισμούς βλεμμάτων, τα οποία, με τη σειρά τους, διαμορφώνουν την αίσθηση και το νόημα του χώρου. Τα παραδείγματα που μελετάμε είναι: το μουσείο του Castel Vecchio στη Βερόνα, Carlo Scarpa. Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο, Peter Eisenman. Ο κήπος του Hoffman, Βερολίνο, Daniel Libeskind. Μνημείο Benjamin στο Port-Bou,Ισπανία, Domi Karavan. Περίπτερο της Βαρκελώνης, Mies Van Der Rohe.]