Ο χώρος στη βυζαντινή τέχνη - Καρατζαφέρη, Αναστασία ([χ.ό.], 2004)
[Σύγκριση θεωρητικού και καλλιτεχνικού χώρου στην αρχαιότητα και το Μεσαίωνα. Ιστορική εξέλιξη του χώρου στη βυζαντινή τέχνη. Προσέγγιση επιμέρους στοιχείων όπως ο συνθετικός ρόλος των αρχιτεκτονημάτων στην τέχνη. Οι προβολές των αρχιτεκτονημάτων, ο σκηνικός τους χαρακτήρας, η σχέση του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου τους στην τέχνη.]