Ο σεισμός της 14ης Αυγούστου 2003 στη Λευκάδα : το τοπικό ιστορικό αντισεισμικό σύστημα - Βλάχος, Αναστάσιος ([χ.ό.], 2004)
[Η διάλεξη αυτή αναφέρεται στο σεισμό που έπληξε το νησί της Λευκάδας τον Αυγουστο του 2003. Χωρίζεται σε 3 ενότητες. 1. Γενικά για την πόλη. 2. Το τοπικό ιστορικό αντισεισμικό σύστημα. 3. Αποτίμηση ζημιών-παθολογία. Όλα τα σχέδια αναφέρονται στο ιστορικό κτίριο "Ορφέας" - πλήρης αποτύπωση και κατασκευαστική ανάλυση αυτού.]