Φυσικός δροσισμός σε ξενοδοχειακές μονάδες στον Ελλαδικό χώρο - Παναγιωτίδης, Μιχάλης ([χ.ό.], 2004)
[Παρουσιάζεται η σχέση των τουριστικών κτηρίων με την κατανάλωση ενέργειας και οι επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης στο περιβάλλον. Αναλύεται το κλίμα της χώρας μας και η σχέση του με τα κτήρια. Παρουσιάζονται οι τεχνικές φυσικού δροσισμού, εξετάζεται η καταλληλότητά τους σε σχέση με το κλίμα και εξετάζονται ανάλογα παραδείγματα ξενοδοχείων. Έτσι εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για τη χρήση συστημάτων φυσικού δροσισμού στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας.]