Το ζωγραφικό έργο του Αγήνορα Αστεριάδη - Οικονομίδου, Ιωάννα ([χ.ό.], 2004)
[Ο Αγήνορας Αστεριάδης εμπνεύστηκε από την ύπαιθρο και το αστικό τοπίο, την ανθρώπινη φύση. Εκτός από την ζωγραφική ασχολήθηκε με την αγιογραφία, την χαρακτική και την εικονογράφηση. Στα έργα του συνυπάρχουν, η βυζαντινή μορφολογία, οι τεμαχισμοί του κυβισμού, η σωματικότητα του Leger, ο εξπρεσιονισμός κ.α. αλλά η αφωμίωση τους στο έργο του εγγυάται την ομοιογένεια.]