Η τέχνη της κατασκευής στον εύσειστο τόπο - Καρύδης, Νίκος Δ ([χ.ό.], 2004)
[Αντισεισμικές κατασκευαστικές τεχνικές στη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή οικοδομική. Ο πόλος τους ως αφετηρία για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντισεισμικής αντίληψης από τους αρχιτέκτονες.]