Σχολή χορού στου Ψυρρή - Αρτελάρη, Αναστασία
[Επιλέξαμε το σχεδιασμό μιας επαγγελματικής σχολής χορού στην περιοχή του Ψυρρή, όπου προτείνουμε να μετεστεγαστεί η Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Θέλαμε να σχεδιάσουμε ένα δημόσιο κτίριο, όπου θα ασκείται και θα γεννιέται ο χορός και που θα αποτελεί ένα τοπόσημο της περιοχής. Πρόθεσή μας ήταν α) η ένταξη στον ιδιαίτερο πολεοδομικό χαρακτήρα του Ψυρρή και β) η αρχιτεκτονική του κτιρίου να εκφράζει την κίνηση που γεννιέται σε αυτό, αλλά και έννοιες όπως την πειθαρχία, το ρυθμό και την αρμονία, έννοιες που συναντάμε στο χορό. Κεντρική μας ιδέα ήταν α) η παρουσία των συμπαγών κλειστών όγκων (οι χώροι του χορού) που τους ενοποιεί μια ελαφριά ανοιχτή κατασκευή, β) η ύπαρξη μιας εσωτερικής εσωστρεφούς αυλής (πυρήνας σύνθεσης) και γ) η ενοποίηση των οικοπέδων με μία ελαφριά μεταλλική κατασκευή.]