Τα όρια και οι δομικές συνέπειες της μνήμης στο θαλασσινό τοπίο : ο πολεοδόμος, ο αρχιτέκτονας, ο ζωγράφος, ο χαρτογράφος και ο αφηγητής - Καρύδη, Ηώ ([χ.ό.], 2004)
[Επιχειρείται ένας ορισμός του τι είναι θαλασσινό τοπίο και πως αυτό συντίθεται μέσα σε μια "κατασκευή" της μνήμης. Το όριο, το μεταβατικό ενδιάμεσο, η θάλασσα και η Μεσόγειος είναι τα πεδία διερεύνησης, ενώ ο αρχιτέκτονας, ο πολεοδόμος, ο ζωγράφος, ο χαρτογράφος και ο αφηγητής είναι οι παραγωγοί της μνήμης.]