Το περιπλανητικό περπάτημα στην πόλη : μια κινητική θεώρηση ενός κινούμενου κόσμου - Θεοδώρου, Κωνσταντίνα ([χ.ό.], 2004)
[Αρχικά αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η αντίληψη καθώς περπατούμε στο χώρο της πόλης. Μέσω της δράσης μας ο χώρος της πόλης και ο χρόνος του περιπατητή συνενώνονται σε μια υπέρ-επιφάνεια. Ως ιδιότητες του χρόνου μέσα στο χρόνο του περπατήματος (έλξη από τοπόσημο, κίνηση πάνω σε μεγάλη γράμμη ή κίνηση εντός περιοχής), οι ιδιότητες με τη διαβάθμηση τους ορίζουν με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά το αντιληπτικό σχήμα που συγκροτείται από την εμπειρία μας.]