Χωρο χρόνος, πλατείες και φυσιογνωμία της πόλης στον αστικό σχεδιασμό - Μπέλση, Μαρία ([χ.ό.], 2004)
[Αφορά τις πλατείες σε σχέση με το χώρο, το πολιτισμικό περιβάλλον, τις δραστηριότητες τον χρόνο. Στόχος είναι να δούμε κατά πως οι πλατείες αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των κατοίκων, Ελλήνων-αλλοδαπών και πως οι ίδιοι χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς και με ποιους τρόπους. Εικόνες, πειράματα, ερμηνείες. Μελέτη περίπτωσης: πλ. Καλλιγά, Αγ. Ανδρέα, Αγ. Γεωργίου, Κλαθμώνος, Κουμουνδούρου. Συμπεράσματα για τον σχεδιασμό στην πόλη και τις αστικές "παρεμβάσεις"]