Οι σκεπαστές αγορές της Κωνσταντινούπολης - Οικονομοπούλου, Ειρήνη Δ ([χ.ό.], 2004)
[Μετά από σύντομες αναφορές στην συνοπτική ιστορία του εμπορίου - από τον μεμονωμένο πωλητή - στα καραβάνια - την υπαίθρια και τελικά την σκεπαστή αγορά - στον μετασχηματισμό της υπαίθριας σε κλειστή αγορά, τις κοινωνικές προεκτάσεις της αγοράς, την θέση της αγοράς στην πόλη και συγκεκριμένα στην Κων/πολη, επιχειρήται η ανάλυση των διαφόρων τύπων σκεπαστών αγορών της Τουρκίας και της οθωμανικής αρχιτεκτονικής (ετυμολογικά). Ανάλυση των μεγάλων σκεπαστών αγορών της Πόλης Capali Carsi (Gevahir Bedesten, Sandal Bedesten), Galata Bedesten, Misir Carsisi και Tiryaki Carsi όπου παρουσιάζονται οι φάσεις εξέλιξης, τα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά του χαρακτηριστικά. Τέλος γίνονται συγκρίσεις με αντίστοιχες αγορές του ανατολικού κόσμου και των χωρών που έζησαν κάτω από τον τουρκικό ζυγό, συγκρίσεις με κτίρια άλλων χρήσεων της οθωμανικής καθώς και σκέψεις για την διατήρηση των αγορών της Πόλης.]