Μουσείο για την ιστορία της γραφής στον Κεραμεικό - Κοτροζίνης, Νικόλαος
[ Βάση του κτιριολογικού προγράμματος αποτελεί ο εκθεσιακός χώρος στον οποίο θα ξεδιπλώνεται η ιστορία της γραφής. Ο επισκέπτης ερχόμενος σε επαφή με την ποικιλία των μορφών γραφής και τους μηχανισμούς που τις μορφοποίησαν να μπορεί να διανοηθεί την κρισιμότητα του μηχανισμού αυτού αποθηκεύσεις και διάδοσης των πληροφοριών στη διαμόρφωση της ανθρώπινης συνείδησης και κατά προέκταση του εκάστοτε πολιτισμού. Η επέμβαση έχει και έναν ευρύτερο χαρακτήρα. Την αξιοποίηση μιας σημαντικής για την πόλη έκτασης, που θα αποδοθεί μέσα από τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων στο μελλοντικό πάρκο του Κεραμεικού.]