Θέσεις στην πόλη : από την αναπαράσταση στην παράσταση - Μπεντενίδη, Κωνσταντίνα
[ Ο δημόσιος χώρος στην Αθήνα έχει διαμορφωθεί πλέον σαν το κενό γύρω από τα ιδιωτικά κτίρια. Καθώς ο πολίτης κινείται στο χώρο συτό τον διασχίζει χωρίς να τον βιώνει. Τα σημεία στάσης, χαλάρωσης και συνεύρεσης είναι περιορισμένα. Κατά κύριο λόγο οι ανάγκες αυτές ικανοποιούνται σε κέντρα ψυχαγωγίας και κατανάλωσης. Στα λίγα πάρκα και τις πλατείες της γειτονιάς από λίγες ομάδες ανθρώπων όπως ηλικιωμένοι, άστεγοι, παιδιά....Το έργο μπορεί να τοποθετηθεί σε ελεύθερους χώρους και πλατείες, πράγμα που υποστηρίζεται από τις μικρές του διαστάσεις (περίπου 6 x 6 m.) Η ανθρώπινη κλίμακα είναι αποτέλεσμα της ενασχόλησης με το θέμα της οικειοποίησης του δημόσιου χώρου. Η σύνθεση και η δομή της κατασκευής κινήθηκε με άξονες το αναγκαίο, το απέριττο και τη διακριτικότητα της μορφής.]