Η διαφάνεια ως το πρόδηλο της δομής στη μορφή : η έννοια της διαφάνειας, ερμηνείες και εφαρμογές - Σουλιώτη, Χρυσούλα ([χ.ό.], 2003)
[Η διαφάνεια και οι εκφράσεις της στον κυβισμό, στην αρχιτεκτονική (κυρίως ως ανάλυση του μοντερνισμού) και στον κινηματογράφο (αρχές 20ου αιώνα.]