Τζ. ντε Κίρικο-Ν. Εγγονόπουλος συγκριτική θεώρηση - Δρούζας, Ιωάννης ([χ.ό.], 2003)
[Ο Τζ. ντε Κίρικο, εμπνευστής του σουρεαλισμού, που δεν προσεχώρησε τότε στο συγκεκριμένο κίνημα, έδωσε την ώθηση και στον έλληνα Ν. Εγγονόπουλο να εκφράσει τη δική του άποψη του σουρεαλισμού. Τον ελληνικό σουρεαλισμό.]