Η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των φυλακών απομόνωσης - Βουρεκάς, Κώστας ([χ.ό.], 2003)
[Η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των φυλακών με στόχο την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του απομονωτικού εγκλεισμού. Οι δύο περίοδοι έξαρσης του φαινομένου. Γενικές κατόψεις, πτέρυγες, κελιά, τεχν. εγκαταστάσεις, οικοδομικές λεπτομέρειες, χωροθέτηση κ.α].