Φοιτητική εστία στην πόλη της Λευκάδας - Αθανασόπουλος, Αθανάσιος
[ Λόγω μεγάλης σεισμικότητας και σαθρού εδάφους στην πόλη της Λευκάδας αναπτύχθηκε μία ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην οικοδομική του ξύλινου δομικού συστήματος. Με αφετηρία αυτή την ιδιαίτερη τοπική συνθήκη, ως εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης της πόλης και του δυναμικού της έγιναν δύο συμπληρωματικές εργασίες, μία Σχολή Τεχνολογίας Δομικών Ξύλινων Κατασκευών (Τσέλιος Αντώνης) και η Φοιτητική Εστία, ερευνώντας παράλληλα την έννοια της ένταξης στο αστικό και περιαστικό φυσικό τοπίο. Το κτίριο της εστίας είναι το κεντρικό και μεγαλύτερο (16 ατόμων) από ένα δίκτυο πιθανών επεμβάσεων (κατασκευών η αποκαταστάσεων) στον ιστορικό πυρήνα. Σε αντίθεση με τη Σχολή, που ανακαθορίζει το δημόσιο χώρο, η εστία χρησιμοποιεί τον αστικό ιστό, τοποθετείται σε ένα χαλαρό αλλά κεντρικό σημείο του και ανασυγκροτεί το συνεχές του μέτωπο. Το κτίριο προσφέρει κοινόχρηστες, λειτουργίες της εστίας, τραβώντας τες από το δρόμο προς το εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου. Η κατασκευή του, από ξύλο και τσιμεντόλιθο, ακολουθεί την λογική και τους περιορισμούς της παραδοσιακής αντισεισμικής κατασκευής.]