Παρατηρητήριο άστρων στο Διονυσοβούνι Αττικής - Χειμωνάκη, Αικατερίνη
[ Προκειται για ένα είδος "υπαίθριου πάρκου" αστρονομίας που περιλαμβάνει διάφορες κατασκευές ή χώρους στην ύπαιθρο. Μέσα από την πορεία σ'αυτές ο επισκέπτης θα μπορέσει να κατανοήσει πως κινείται ο ουράνιος θόλος, να αποκομίσει πρακτικές γνώσεις που κατείχαν παλιότερα οι άνθρωποι, όπως να προσανατολίζεται εύκολα στο νυχτερινό ουρανό και να αναγνωρίζει βασικούς αστερισμούς και τις πορείες που αυτοί διαγράφουν. Η επαφή του ανθρώπου με το φυσικό στοιχείο έχει μεγάλη σημασία, γι'αυτό αποφεύγεται η χρήση "τεχνολογίας" όσο γίνεται και το παρατηρητήριο τοποθετείται στο βουνό. Το βουνό που επιλέγεται για την εφαρμογή του σχεδίου είναι το Διονυσοβούνι Αττικής, που βρίσκεται στη Ροδόπολη. Η διαδρομή χωρίζεται σε 2 ενότητες, μια για τ'άστρα και μια για τα σώματα του ηλιακού μας συστήματος που κινούνται πάνω στην εκλειπτική. Το μοναδικό κτίριο που υπάρχει βρίσκεται στην αρχή της διαδρομής και χρησιμοποιείται για να εξηγήσει την περιοδική κίνηση του ουράνιου θόλου ανά έτος.]