Εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής σε ανενεργό λατομείο στην Πεντέλη - Βάη, Φωτεινή
[ Πρόκειται για εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής δίπλα στην περιοχή των αρχ. λατομείων της Πεντέλης, εντός της αρχαιολογικής ζώνης. Η επέμβαση μας έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η εργασία στο ύπαιθρο (λειτουργία κατά τους θερινούς μήνες), η επαφή με το φυσικό τοπίο και η έμπνευση από αυτό. Προβλέποντας και καταλύματα για τη διαμονή των ενδιαφερομένων μιας και η λειτουργία του εργαστηρίου είναι κατασκηνωτικού χαρακτήρα. Ο συδυασμός των υλικών κατασκευής (πέτρα και μεταλλικές-ελαφριές κατασκευές) του δίνει την ιδιότητα της μη μόνιμης κατασκευής και κατά συνέπεια σε περίπτωση που τμήματα του εργαστηρίου αφαιρεθούν, απομένουν μόνο τα πέτρινα σαν επέμβαση στο τοπίο.]