Το παρελθόν συναντά το μέλλον στο όριο της πόλης : Ανάδειξη, αξιοποίηση του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος του Καλαμάρη στη Μυτιλήνη - Σαρόγλου, Μαρία
[ Το συγκρότημα του Καλαμάρη περιλαμβάνει σήμερα περίπου 90 κτίρια. Με την διατήρηση 13 εξαντών και την κατεδάφιση των υπολοίπων βάση υπουργικής απόφασης οργανώνω τους ελεύθερους χώρους που προκύπτουν και δίνω στα υπόλοιπα κτίσματα την λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δρόμος που χωρίζει το οικόπεδο σε 2 τμήματα, η θάλασσα, ο ξενώνας που χτίζεται στο ψηλότερο σημείο εκ νέου και η πορεία-άξονας κίνηση που διατρέχει το οικόπεδο από δύση προς ανατολή και αντίστροφα.]