Η δυνητικότητα των υλικών - Ορφανός, Γιάννης ([χ.ό.], 2003)
[Προσέγγιση των σύνθετων υλικών. Σύνθεση ύλης και πληροφορίας, δημιουργία έξυπνων, διαδραστικών υλικών. Υπερεπιφάνειες - νανοτεχνολογία. Η δυνητικοποίηση των υλικών ως μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας. Δυναμικές. Θέση απέναντι στα πράγματα, νέα υποκειμενικότητα.]