Υδροθεραπευτήριο στην περιοχή Θέρμα Λευκάδος της νήσου Ικαρίας - Νερούτσος, Δημήτρης
[ Η ιστορία των υδροθεραπευτηρίων ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα. Τα λουτρά είναι ένας σημαντικός χώρος τόσο κοινωνικός όσο και χαλάρωσης. Στην Ικαρία βρίσκονται μερικές από τις πιο ραδιενεργές πηγές παγκοσμίως. Τα λουτρά γίνονται στην πηγή Θέρμα Λευκάδας. Το κτιρίο είναι επιμήκες εξαιτίας του περιορισμένου χώρου από θάλασσα και βράχια. Ο εσωτερικός χώρος χωρίζεται σε 3 ενότητες, 2 στο ισόγειο, χώρος κοινωνικός με αναψυκτήριο, υποδοχή και χώρος λουομένων με πισίνες, λουτήρα και χαμάμ. Ενώ στον όροφο πάνω από την πρώτη ενότητα βρίσκονται τα διοικητικά. Χρησιμοποιούνται τοπικά υλικά. Ενώ η όψη διαμορφώνεται ανάλογα με την ενότητα με ειδική κάνναβο.]