Πολιτιστικό κέντρο υφάσματος : επανάχρηση συγκροτήματος στην περιοχή της Νέας Ιωνίας - Δρίκου, Κωνσταντίνα
[ Επανάχρηση ενός βιοτεχνικού συγκροτήματος στην περιοχή της Νέας Ιωνίας : το β. συγκρότημα συνδέεται στενά με την ιστορία της Ν. Ι. (δήμος προσφυγικός) και με την ανάπτυξη-εξέλιξη της βιοτεχνίας-βιομηχανίας στην περιοχή. Ήταν πρώην ταπητουργία και αργότερα μεταξοβιομηχανία. Βρίσκεται κοντά στον σ. σταθμό της Ν. Ι. ανάμεσα στις δύο βιομ. ζώνες της περιοχής, του Περισσού και της Ελευθερούπολης. Η μικρή κλίμακα του συγκροτήματος, η θέση και ιστορία της με έκαναν να τοποθετήσω λειτουργίες όπως : χώρο μνήμης, παραγωγή, βιβλιοθήκη, διοίκηση, αγορά, καφενείο, εστιατόριο, σανατόριο, αίθ. πολλαπλών χρήσεων και υπαίθριο κινηματογράφο. Το υπάρχον συγκρότημα με τους άξονες και την κάνναβό του καθώς και οι άξονες-δρόμοι και οι λειτουργίες της γύρω περιοχής έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την κατασκευή του νέου κτηρίου μου, και την γενικότερη διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων του συγκροτήματος.]