Νέα μεταφορικά δίκτυα στην Αττική : οι επιπτώσεις της Αττικής Οδού & Σ.Κ.Α. στους Δήμους Άνω Λιοσίων και Αχαρνών - Κάκκαβας, Χρήστος Β. ([χ.ό.], 2002)
Η έρευνα, στηριζόμενη στο γεγονός ότι ο αστικός χώρος, διαμορφώνεται με βάση την μορφή και την εξέλιξη που έχει είτε ο δομημένος χώρος είτε ο οδικός χώρος, προσπάθησε να προσεγγίσει τις πιθανές χωρικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει α) η κατασκευή της Αττικής Οδού στον παρόδιο αστικό χώρο των δήμων Άνω Λιοσίων και Αχαρνών β) και η μελλοντική λειτουργία του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, στο ομώνυμο δήμο. Εκτός όμως, από την προσέγγιση των επιπτώσεων αυτών, αρχκά γίνεται συνοπτική αναφορά στην πολιτική ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίαζαν την βελτίωση των κύριων αστικών οδικών δικτύων και του τρόπου μεταφοράς των πολιτών, μέσα στις μεγάλες πόλεις. Ενώ, γίνεται σύντομη αναφορά σε θέματα όπως : τα είδη αστικών δικτύων, η επιρροή του κύριου οδικού δικτύου στην διαμόρφωση και στην εξελικτική πορεία της πόλης, το σιδηροδρομικό δίκτυο και η ανάπτυξη του αστικού χώρου υφιστάμενο θεσμικό πλοαίσιο στην Ελλλαδα για τον οδικό και παρόδιο χώρο σε σχέση με τις χρήσεις γης.