Αρχιτέκτονας Νεοπτόλεμος Μιχαηλίδης : η βιοκλιματική διάσταση στο έργο του - Μιχαήλ, Αιμίλιος ([χ.ό.], 2003)
[Διερεύνηση παραδειγμάτων βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στο έργο του Νεοπτόλεμου Μιχαηλίδη. Το έργο αναφέρεται έντονα στις ιδέες του μοντερνισμού, στοχεύει όμως στην άμεση σύνδεση του με τις τοπικές πολιτιστικές συνθήκες, την ιδιομορφία του τοπίου και του κλίματος.]