Ίχνη στο χώρο : επέμβαση στο κτήμα Μπενάκη στο Μαραθώνα - Γεωργίου, Χρήστος
[ Πρόθεση της διπλωματικής είναι να συστήσει μία πορεία που διαπραγματεύεται ζητήματα μνήμης και χωρικής εμπειρίας. Το Κτήμα Μπενάκη (1891) στο Μαραθώνα, σε μία ήδη φορτισμένη περιοχή (μάχη, οικοσύστημα, κωπηλατοδρόμειο) αποτελεί το πεδίο αναφοράς. Η πρόταση συνείσταται στη δημιουργία μιας υπόσκαφης πορείας, μιας αλληλουχίας χώρων και χωρικών εντυπώσεων με εργαλεία το φως, το νερό, την κίνηση, τις υφές των υλικών αλλά κυρίως τον ίδιο τον χώρο. Η ανάβαση γίνεται υπογείως και η κατάβαση στην επιφάνεια όπου αναγνωρίζονται τα ίχνη των υπόγειων χώρων. Είναι μία ήπια επέμβαση σε επίπεδο κάτοψης (διατήρηση μορφολογίας τοπίου) αλλά δυναμική σε τομή (ανάγνωση της διαστρωμάτωσης της Ιστορίας-παλίμψηστο). Ο χώρος ανασυγκροτεί τη μνήμη και η μνήμη την ταυτότητα εαυτού.]