Η ανάγκη για νέες μορφές τουρισμού : η περίπτωση της Λήμνου - Κρητικοπούλου, Βασιλεία ([χ.ό.], 2003)
[Η διάλεξη ασχολείται με τις νέες μορφές τουρισμού και την ανάγκη που οδήγησε στην προώθηση αυτών. Η εργασία επικεντρώνεται στην περίπτωση της Λήμνου, όπου δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί ο μαζικός οργανωμένος τουρισμός. Η Λήμνος διαθέτει πλήθος πόρων τουριστικής έλξης επισκεπτών, οι οποίοι θέτουν τις βάσεις για νέες μορφές τουρισμού, εφόσον αυτές κρίνονται αναγκαίες για την περαιτέρω εξέλιξη της νήσου.]