Επίδραση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (1541-1614) στην νεότερη ζωγραφική - Γεωργανάς, Παναγιώτης ([χ.ό.], 2003)
[Η έρευνά μου φωτίζει τον ρόλο του Θεοτοκόπουλου και τον τρόπο που μολονότι δέχθηκε επιδράσεις, όχι μόνον ολοκληρωτικά τις ξεπέρασε, αλλά το έργο του δημιούργησε πρωτοπορία, τόσο ώστε να θεωρείται πατέρας της μοντέρνας ζωγραφικής.]