Art Theque στο Ρουφ : στο μεταίχμιο πραγματικού και φανταστικού - Παπακωνσταντίνου, Δέσποινα
[ Το προτεινόμενο κτίριο στεγάζει ένα κέντρο ψηφιακής απεικόνισης των τεχνών. Αποτελείται από δύο αλληλοεξαρτώμενους τομείς, συνδυάζοντας την ερευνητική δραστηριότητα με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα υπό το πρίσμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Τοποθετείται στην περιοχή του Ρουφ, σ'ένα σημείο συγκοινωνιακά "κομβικό". Η βασική συνθετική αρχή του κτιρίου είναι η σύνθεση των δύο περιοχών εκατέρωθεν της Πειραιώς και το "άνοιγμα" προς τις σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται στο πίσω τμήμα του οικοπέδου. Το κτιριολογικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την "έρευνα", που στεγάζει την "ΕΨΕΠΑ" (έρευνα για την ψηφιοποίηση του ελληνικού πολιτιστικού αποθέματος), το "κουτί" και το "ρευστό", όπου βρίσκονται και οι κύριες λειοτυργίες έκθεσης ψηφιακών έργων.]