Από την πόλη-δοχείο στην πόλη-οικοσύστημα - Λάσκαρη, Αννα ([χ.ό.], 2003)
[Με την μελέτη και την κατανόηση των κανόνων λειτουργίας της πόλης μέσω της ενοποιημένης αστικής οικολογίας, η σύγχρονη πόλη θα μπορούσε να μετατραπεί σε ζωντανό οικοσύστημα, ισότιμο με τα φυσικά, από δοχείο ζωής που είναι σήμερα.]