Λειτουργικά προβλήματα των διχοτομημένων πόλεων : εφαρμογή και προοπτικές των προγραμμάτων αναζωογόνησης : η περίπτωση της Λευκωσίας - Κουππή, Μαρία ([χ.ό.], 2003)
[Επιχειρούμε μελέτη τριών παραδειγμάτων πρώην διχοτομημένων πόλεων (Βερολίνου, Ιερουσαλήμ, Βηρυτού) με στόχο την εξαγωγή κριτηρίων αξιολόγησης για την επιχείρηση ανοικοδόμησης της πόλης της Λευκωσίας, (εστιάζοντας στην νεκρή ζώνη και στο ιστορικό κέντρο) μέσα στα πλαίσια της προοπτικής επανένωσης της πόλης.]