Κτίριο και νερό : η παρουσία του υγρού στοιχείου στην αρχιτεκτονική σύνθεση από την προϊστορία μέχρι τον 21ο αιώνα - Πανταλέων, Αθηνά ([χ.ό.], 2003)
[Ερευνάται η σχέση του ανθρώπου με το νερό από την προϊστορία. Αναφέρονται οι πρώτες λιμναίες οικίσεις, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται διάφορες μορφές κατοίκησης σε σχέση με το νερό (πόλη και νερό). Ύστερα, αναφέρονται συγκεκριμένα παραδείγματα κτιρίων που συνδέονται με το νερό είτε για λειτουργικούς είτε για συμβολικούς λόγους.]