Κέντρο καταδύσεων στην Ανάβυσσο : η κατάδυση ως αναψυχή ή συμπλήρωμα επαγγελματικής κατάρτισης - Αναστασοπούλου, Παρασκευή
[ Πρόκειται για ένα κέντρο καταδύσεων που απευθύνεται σε ανθρώπους που βλέπουν την κατάδυση ως χόμπυ όσο και σε άλλους που την βλέπουν ως μέσο εργασίας. Απευθύνεται δηλαδή σε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν καταδύσεις για λόγους οικολογικούς ή περιβαλλοντικούς ή θέλουν να γίνουν εκπαιδευτές καταδύσεων και σε ανθρώπους που είναι θαλάσσιοι βιολόγοι ή χημικοί και ασχολούνται με περιβαλλοντική ή ιατρική έρευνα (πειράματα) καθώς και σε αρχαιολόγους ή αρχιτέκτονες (ενάλιες αρχαιότητες) και έχουν έτσι ανάγκη εξειδικευμένης γνώσης. Κτιριολογικό : Διοίκηση : 90 m2, Cafe 110 m2, Βιβλιοθήκη : 255 m2, αμφιθέατρο : 170 m2, 5 κοιτώνες : 150 m2, 4 αίθουσες διδασκαλίας : 120 m2, γραφεία δυτών : 40 m2, εκπαιδευτήριο καταδύσεων : 120 m2. Η πορεία μετάβασης στο χώρο αποτελεί τμήμα της συνθετικής ιδέας : η τελετουργική φύση της κατάδυσης, απαιτεί μία αντίστοιχη κίνηση τόσο πρόσβασης στο χώρο, όσο και μέσα σε αυτόν. Συνθετικά πρόκειται για μία κίνηση παράλληλα στις υψομετρικές καμπύλες που ανεβαίνει στον λόφο και μετά κατεβαίνει πάνω στον κάθετο βράχο για να καταλήξει στη θάλασσα. Το μόνο στοιχείο που είναι κάθετο στις υψομετρ