Το υπεραστικό τρένο στην Αθήνα : ο χώρος του σταθμού - Στάμου, Λήδα
[ Πρόταση ανακατασκευής του σταθμού ΟΣΕ Αθηνών και ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής ιδιοκτησίας ΟΣΕ. Στόχος αφενός η εντατικοποίηση της λειτουργίας των σιδηροδρόμων με τη δημιουργία ενός μοναδικού terminal, μεγαλύτερης χωρητικότητας και περισσοτέρων γραμμών από το υπάρχον. Αφετέρου η επούλωση του ρήγματος που προκαλεί στον ιστό της πόλης η ύπαρξη των γραμμών και η αποκατάσταση της επικοινωνίας των 2 "όχθεων" αλλά και του αναγλύφου. Αυτό επιτυγχάνεται με βύθιση των τρένων, δημιουργία δημόσιων χώρων και πάρκου στο επίπεδο της πόλης αλλά και άνοιγμα των δευτερευόντων λειτουργιών του σταθμού (αναγνωστήριο, internet cafe, εστιατόριο) προς τους δημόσιους αυτούς χώρους.]