Σταθμός του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Πύργο Βασιλίσσης - Τάκος, Χρήστος
[ Ο Πύργος Βασιλίσσης βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Η περιοχή προβλέπεται ότι θα αλλάξει σημαντικά λόγω της γειτνίασης με το Πάρκο Πύργου Βασιλίσσης -το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στην Ελλάδα-, της σύνδεσης με τον προαστιακό σιδηρόδρομο αλλά και της υπογειοποίησης των γραμμών του τρένου από την περιοχή του σταθμού έως το νέο σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Αναργύρων. Ο σταθμός λοιπόν καλείται να συγκροτήσει τον αστικό δημόσιο χώρο εξ'αρχής, σε μία περιοχή που στερείται βασικών αστικών υποδομών. Εκτός από τις λειτουργίες του σταθμού χωροθετείται ένας εκθεσιακός χώρος, εμπορικές χρήσεις καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του δήμου.ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ:1.Δημιουργία της "πλατείας του σταθμού".2.Ο σταθμός ως "θέαμα".3.Ο σταθμός ως "σήμα".4.Ο σταθμός ως "γέφυρα".5.Ο σταθμός ως "τεχνικό έργο".ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ:1.Ο εγκάρσιος όγκος-το βίαιο σταμάτημα.2.Η ελεύθερη ροή της κίνησης-δίκτυο δημόσιων χώρων.3.Το στέγαστρο:Η ενοποίηση της αποβάθρας με την πόλη-το έντονο κατέβασμα.4.Χωροθέτηση υπόλοιπων κτηρίων έτσι ώστε να τονίζονται οι εφαπτομενικές προς το τρένο κινήσεις.]