Δημοτικό κέντρο μαθητείας στη ξυλουργική τέχνη στην Κάλυμνο - Ρούσσου, Ελένη
[ Το δημοτικό κέντρο μαθητείας στην ξυλουργική τέχνη, εντάσσεται στην περιοχή του ανατολικού Μαρασιού στην Κάλυμνο. Για την χωροθέτησή του έχουν ληφθεί υπόψιν κοινωνικές και οικονομικές παράμετροι που σχετίζονται με τον τόπο. Το κτίριο διαρθρώνεται σε τρία βασικά μέρη:τους κυρίως εργαστηριακούς χώρους, τους υποστηρικτικούς χώρους μαζί με τις αίθουσες διδασκαλίας θεωρητικών μαθημάτων και τέλος τον ενδιάμεσο και συνδετήριο ημιυπαίθριο χώρο εναποθέσεως της ξυλείας και περιοδικών εκθέσεων. Τα διάφορα μέρη του κτιρίου οργανώνουν και συνθέτουν δύο ελεύθερα περάσματα που ενώνουν την ανώτερη στάθμη και τον κεντρικό δρόμο του οικισμού με την παραλία και την κατώτερη στάθμη του κτιρίου.]