Μελέτη ανάπλασης άλσους Νέας Σμύρνης - Αγάθης, Παύλος
[Η Μελέτη Ανάπλασης Άλσους Νέας Σμύρνης (Μ.Α.Α.Ν.Σ.) στηρίζει την πρόταση στηριζόμενη στα ζητούμενα και το προβληματισμό, έτσι όπως έχουν προκύψει από το πλαίσιο κατευθύνσεων και προδιαγραφών που έχει εκπονηθεί από την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Έτσι η πρόταση Ανάπλασης Άλσους Νέας Σμύρνης (Π.Α.Α.Ν.Σ) χωρίζει την μελέτη σε δύο μέρη:1)Την πολεοδομική μελέτη, που αναφέρεται στην σχέση του άλσους με την πόλη της Αθήνας και ειδικά των δήμων που γειτνιάζουν με τον δήμο της Ν.Σ. Ασχολείται με τις γειτονιές που βρίσκονται περιφερειακά του άλσους και εξετάζει την ομαλή λειτουργία του οδικού δικτύου, τη σωστή χωροθέτηση χώρων στάθμευσης, τις συνδέσεις με τις γύρω περιοχές και τον προβληματισμό για την ύπαρξη περίφραξης.2)Την μελέτη ανάπλασης του άλσους Ν.Σ./κεντρική ιδέα η οποία αναφέρεται στην εσωτερική διαμόρφωση του χώρου, δηλαδή την ανάπλαση της χλωρίδας, την αναδιάρθρωση των μονοπατιών και των χώρων στάθμευσης. Επίσης αναφέρεται στις λειτουργίες του πάρκου, κυρίως με τη διαμόρφωση μετακλητών και αμετάκλητων κατασκευών.]